Sådan virker infrarød sauna behandling

Hør mere om behandlingen her

Sådan virker infrarød sauna behandling

Mens du ligger og slapper af i den behagelige varme i sauna tunnel, sker der mange forskellige helende processer i kroppen ved hjælp af den infrarøde varme: 

★ immunforsvaret styrkes – antiinflammatorisk effekt

★ blodcirkulationen øges og blodet renses for affaldsstoffer

★ forhøjet blodtryk afhjælpes

★ stofskiftet og forbrændingen øges

★ muskelvævet styrkes – restituerende effekt efter sport

★ hudens elasticitet og glød øges

★ kolesteroltallet sænkes

Jævnlig brug af infrarød sauna kan desuden have positiv effekt på mange forskellige både fysiske og psykiske skavanker, som kan være svære at behandle på anden vis, fx:

✓ fibromyalgi

✓ binyretræthed/stress

 psoriasis

 slid- og leddegigt

 kronisk træthedssyndrom

 vinterdepression

 koncentrationsbesvær

 overvægt

Når du ligger i saunaen, skal du ligge i undertøj. Da du kan komme til at svede meget bedes du medbringe et håndklæde og ekstra undertøj. Drik rigelig med vand inden behandlingen og tag gerne en flaske vand med. Under behandlingen vælger vi en temperatur og dette kan ændres under hele behandlingstiden. Når det hele er sat igang vil jeg lade dig nyde saunaen i fred og ro med noget beroligende musik i baggrunden samt aromaterapi. Vi aftaler at jeg ser til dig hver 5 minutter, og ellers vil jeg forholde mig i nærheden så du altid kan kalde på mig, hvis der skulle være noget.

Den infrarøde varmebehandling støtter altså kroppens egne processer på bl.a disse vigtige områder:

Fedtforbrænding

De infrarøde varmestråler får kroppen til at sved ved en forholdsvis lav temperatur. Det kræver energi og øger derved stofskiftet og derved kalorieforbrændingen.

Selv om du ligger stille og slapper af i saunaen, vil 30 min. i saunaen svare til ca. 5 km løbetur og en forbrænding på ca. 600 kcal

Udrensning

Den infrarøde varme stimulerer svedkirtlerne, hvorved ophobede affaldsstoffer som tungmetaller, toxiner, nikotin m.m. transporteres ud af kroppen.

Den øgede blodcirkulation styrker immunforsvaret samt medvirker til at ilte og rense blodet og organerne

Smertelindring

Infrarød varme øger blodcirkulationen og fjerner derved affaldsstoffer, hvorved der kommer mere ilt til musklerne.

Dette giver lindring og heling til ømme muskler og væv.

Behandlingen virker desuden lindrende på ømme og stive led ved fx gigtsygdomme.

Stressbehandling

Den behagelige varme fra de infrarøde stråler virker afstressende og afslappende på både muskulaturen og nervesystemet.

Herved øges energiniveauet i hele kroppen, hvilket gør behandlingen yderst velegnet ved alle stressrelaterede lidelser samt binyretræthed.

Hør mere om behandlingen her

Fakta om infrarød stråling

Infrarød stråling er elektromagnetiske bølger, der går i dybden af huden. Disse bølger består af molekyler, der ligner kroppens egne celler, skaber vibrationer og varmer kroppen op indefra. Derved hæves kroppens temperatur en smule, og det er netop denne reaktion, som hjælper kroppen til at hele og restituere og minimere smerter. Det karakteristiske ved infrarøde stråler er, at de starter vibrationer inde i cellerne, og denne bevægelse skaber varme dybt inde i kroppen. Det er netop denne varmereaktion, der øger stofskiftet og blodcirkulationen og får hele kroppen til at restituere og minimere smerter. Ved infrarød sauna behandling kommer varmen altså helt indefra cellerne – i modsætning til når du sidder i en almindelig sauna og også sveder voldsomt udenpå kroppen. Den infrarøde stråling styrker den naturlige bevægelse i cellerne forårsaget af vand- og andre molekyler. Dermed fungerer cellen mere optimalt. Mennesket absorberer op til 93% af den infrarøde stråling, som det bliver udsat for, og strålingen fra de infrarøde elementer trænger op til 4 cm ind i kroppen.

Hør mere om behandlingen her

Velashape Unique ansigtsbehandling i infrarød sauna

Mens du ligger og nyder varmen, har du også mulighed for at modtage en behagelig og afslappende ansigtsbehandling med  infrarød, radiofrekvens og vacuum (200 kr.)

Denne behandling varmer huden op, og kan med sine strålinger, opstramme huden og reducere rynker og fine linjer.  Velashape Unique ansigtsbehandling understøtter behandlingsformålet med din infrarøde sauna behandling, så du modtager en komplet infrarød behandling fra top til tå.

Med denne kombinationsbehandling opnår du øget effekt samt fuld nydelse og forkælelse af hele kroppen på én gang.

Infrarød sauna anbefales ikke ved følgende eller tal først med egen læge

Har Pacemaker

Brystimplantat indsat indenfor seneste 3 mdr.

Indsat kobberspiral indenfor seneste 3 mdr.

Har feber

Er bløder patient

Vil du høre mere?

Hvis du er tvivl om hvad du skal vælge så tøv ikke med at tage kontakten og sammen finder vi den rigtige træning/behandling til dig, der passer til dine behov og målsætninger.